ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιές θα προκαλέσει στη Munich Re η Ιαπωνία

17:15 - 20 Απρ 2011 | Ειδήσεις
Ζημιά αναμένει στο τέλος του πρώτου τριμήνου της φετινής χρονιάς , ο μεγαλύτερος αντασφαλιστικός οίκος στον κόσμο, ο γερμανικός Munich Re, μετά από μία σειρά μεγάλων φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρότατου ιαπωνικού σεισμού της 11ης Μαρτίου.
Ο Munich Re θα αποζημιώσει τους ασφαλιστικούς οίκους, που θα καλύψουν --εν μέρει ή εν όλω--τις φυσικές καταστροφές. Οι αντασφαλιστές διαχειρίζονται το ρίσκο των γενικών ασφαλιστικών ομίλων του πλανήτη.

"Οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές σημαίνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους, γιά εμάς θα είναι σαφώς αρνητικό", τόνισε το ηγετικό στέλεχος του Munich Re, Νικολάους φον Μπόμχαρντ, που ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τη συνέλευση των μετόχων.

Πάντως ο φον Μπόμχαρντ εξέφρασε την εκτίμησε ότι "όλη η χρονικά θα κλείσει με θετικό πρόσημο γιά τον Munich Re". Ως επίσημη ημερομηνία, κατά την οποία θα δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου, ορίστηκε η 9η Μαΐου.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 σημειώθηκαν ο φονικός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία αλλά κι ο κυκλώνας και οι πλημμύρες στην Αυστραλία, που μόνες του θα κοστίσουν στο Munich Re 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο ανωτέρω απολογισμός αντιστοιχεί σε 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερα, απ' όσα ο όμιλος δαπάνησε σε αντασφαλιστική βάση γιά όλες τις φυσικές καταστροφές του 2010...

Όσον αφορά τον φονικό σεισμό, συνδυασμένο με τσουνάμι, που έπληξε την 11η Μαρτίου την Ιαπωνία, ο Munich Re υπολογίζει ότι, τελικά, το κόστος της αντασφάλισής του μπορεί να πλησιάσει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ...

Όπως είπε στους μετόχους ο φον Μπόμχαρντ, "από την αντασφαλιστική σκοπιά, όπως και από αυτήν των φυσικών καταστροφών, το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα περάσει ως ένα από τα πλέον ζημιογόνα της σύγχρονης Ιστορίας". Δήλωσε καταλήγοντας: "ο όμιλός μας θα δαπανήσει, γι' αυτό το τρίμηνο, 14 φορές περισσότερα, απ' όσο είναι το μεσοσταθμικό κόστος της λειτουργίας του".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.