ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Παραμένει ο φόβος για τρομοκρατία, παρά το θάνατο Μπιν Λάντεν- δημοσκόπηση

13:16 - 03 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Σύμφωνο με την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν σε ποσοστό 79% εμφανίζονται όσοι συμμετείχαν σε Διαδικτυακή δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Reuters.com που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα. Ωστόσο, μόνο το 25% απάντησε ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν σε αντίθεση με 59% που δεν αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αναλυτικότερα, το 79% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η Ουάσινγκτον έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 14% και το 7% δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα.
Το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι την επιτυχία πρέπει να καρπωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ το 13% ο προκάτοχός του στην προεδρία, ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους.
Περίπου 50% απάντησαν κανένας από τους δύο. Μία μικρή πλειοψηφία- 51%- απάντησαν ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν άλλαξε την άποψη που έχουν για την διακυβέρνηση του Ομπάμα.
Αλλά το 29% απάντησαν ότι τώρα βλέπουν πιο θετικά τον αμερικανό πρόεδρο, το 13% πολύ πιο θετικά και το 7% λιγότερο θετικά από πριν. Το 43% εκτιμά ότι ο Ομπάμα χειρίζεται σωστά το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ το 26% πιστεύει το αντίθετο. Το 31% δεν είναι βέβαιοι.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 1.200 με 1.300 αμερικανοί και ξένοι αναγνώστες του Reuters.com.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.