ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Αδειάζουν” τον Σόκρατες Γερμανία και ΕΕ λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας

19:32 - 04 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
“Νερά” άρχισε να κάνει η Γερμανία και στο πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας, σπεύδοντας δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, να διαβεβαιώσει ότι η οριστική συγκατάθεση από την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ θα δοθεί μόνο όταν «παραχωρηθούν και μελετηθούν προσεκτικά» όλες οι απαραίτητες πληροφορίες της συμφωνίας μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης της Πορτογαλίας.
«Η Γερμανία δεν έχει δώσει ακόμα τη συγκατάθεσή της για τη συμμετοχή στο πακέτο βοήθειας προς την Πορτογαλία επειδή δεν έχει στα χέρια της τις λεπτομέρειες της συμφωνίας» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, απαντώντας ουσιαστικά στις αρχικές δηλώσεις του πορτογάλου πρωθυπουργού περί «φιλικής συμφωνίας» με την τρόικα.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ στο πρακτορείο Reuters. «Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός έδωσε τη δική του οπτική για τους όρους δανεισμού.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πορτογαλία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο» δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του καθώς συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με τη Λισαβόνα.

Νωρίτερα το "R" μετέδιδε

Τελευταία τροποποίηση στις 19:41 - 04 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.