ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θα δημοσιευθεί η φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν

09:09 - 05 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την Πέμπτη θα επισκεφθεί το «Σημείο Μηδέν», ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του CBS «60 Minutes» ότι δεν θα εγκρίνει τη δημοσίευση φωτογραφιών του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν. Την ίδια πληροφορία μετέδωσαν και άλλα δίκτυα επικαλούμενα υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοτώσαμε τον Μπιν Λάντεν» είπε στη συνέντευξη και πρόσθεσε «δεν θα τον ξαναδείτε να περπατά στη γη».

Στη συνέντευξη του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ακόμη ότι η δημοσίευση των φωτογραφίων θα προκαλούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλειας της χώρας, καθώς οι εικόνες θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο προπαγάνδας από την Αλ Κάιντα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τελική απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με τα μέλη της ομάδας εθνικής ασφάλειας της χώρας, ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ό,τι αφορά τη νομική διάσταση του ζητήματος, όπως υποστήριξε ο Λευκός Οίκος η επιχείρησηήταν «απόλυτα συνεπής με τους νόμους». Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν ο Οσάμα μπιν Λάντεν παραδίδονταν, η παράδοση θα γινόταν δεκτή.

Όπως μετέδωσε το NBC, η τελική απόφαση για τη δημοσίευση των φωτογραφιών θα λαμβάνονταν την Τετάρτη και ενώ είχαν προηγηθεί αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Αλ Κάιντα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.