ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχητικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία

13:17 - 11 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Ανησυχία για υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας φέρνουν τα νέα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν από τις κινεζικές αρχές για την πορεία της οικονομίας της ασιατικής χώρας. Tα στοιχεία, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μετριάστηκε ελαφρώς τον Απρίλιο, αν και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ήταν πιο αδύναμη από τις προβλέψεις, τονώνουν τις ανησυχίες της εμβάθυνσης επιβράδυνσης.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε 5,3% τον Απρίλιο από το προηγούμενο έτος, ενώ ο πληθωρισμός χονδρικής αυξήθηκε 6,8%. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά 5,2% για το δείκτη τιμών καταναλωτή και το 7,3% για τις τιμές παραγωγού, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones Newswires.

Σε άλλα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 13,4% από έτος σε έτος, μικρότερη σε σύγκριση με την εκτιμώμενη άνοδο 14,5%, και παρουσιάζοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 14,8% που παρουσίασε το Μάρτιο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που επισήμαναν αυξάνουν τις ανησυχίες σχετικά με το ρυθμό της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα.

Επίσης, οι επενδύσεις σε αστικές περιοχές της Κίνας ήταν ενισχυμένη κατά 25,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για μια αύξηση 24,9%. Ακόμα, οι κινεζικές τράπεζες έχουν εκδοθεί 739,6 δισ. γιουάν (113,9 δισ. δολάρια) σε νέα δάνεια τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τα 725 δισεκατομμύρια γιουάν, που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 11 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.