ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΙG: Διαθέτει 300 εκατ. μετοχές από κοινού με το Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

16:41 - 11 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Η American International Group ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μαζί με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην διάθεση συνολικά 300 εκατ. κοινών μετοχών στην αγορά, καθώς ξεκινά η διαδικασία για τη μείωση της συμμετοχής της αμερικανικής κυβέρνησης στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η AIG θα διαθέσει 100 εκατ. μετοχές, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα πουλήσει 200 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η AIG δεν θα έχει έσοδα από τις μετοχές που θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Από την πλευρά της η AIG ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει 550 εκατ. δολ. από τις μετοχές που θα πουλήσει η ίδια, προκειμένου να χρηματοδοτήσει νομικό διακανονισμό και τα υπόλοιπα έσοδα για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει την επιλογή να πουλήσει 45 εκατ. επιλέον μετοχές για την κάλυψη της προσφοράς (over-allotment). 
Η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί συμμετοχή 92% στην AIG ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων διάσωσης κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 11 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.