ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτουν χρυσός και ασήμι

08:54 - 12 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Σε ποσοστό έως 2,3% ανέκαμψε η τιμή σποτ για το ασήμι και ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Πέμπτη μετά τις απώλειές τους κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αποτέλεσμα του μικρού αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα μέταλλα στην Ασία, και το σταθερό δολάριο να επηρεάζει την ψυχολογία της αγοράς.
Τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής επηρεάστηκαν την Τετάρτη από την αδύναμη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, την αύξηση των προμηθειών σε δημητριακά και την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης.

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας τον Απρίλιο ήταν σημαντικά χαμηλότερη από τις προβλέψεις, καταδεικνύοντας ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο συρρικνώνεται, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για ακόμα πιο σκληρή νομισματική πολιτική παρά τη διατήρηση του πληθωρισμού της σε υψηλά επίπεδα.

Η τιμή σποτ για το ασήμι σημείωσε άνοδο έως 2,3% φθάνοντας στα 35,88 δολ. η ουγγιά, και υποχώρησε στα 35,43 δολ. η ουγγιά στις 0340 ώρα Γκρίνουϊτς. Τα αμερικανικά συμβόλαια για ασήμι υποχώρησαν 0,2% φθάνοντας στα 35,46 δολ. η ουγγιά.

Το ασήμια παρέμεινε το μέταλλο με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων, σημειώνοντας μέχρι στιγμής μέσα στο έτος άνοδο 15%, έναντι ανόδου 6%, που σημείωσε ο χρυσός.

Η τιμή σποτ για χρυσό σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα 1.505,19 δολ. η ουγγιά, επίσης ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα αμερικανικά συμβόλαια χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 1.505,10 δολ. η ουγγιά. Διαπραγματευτές του μετάλλου θεωρούν, ότι, τα επίπεδα των 1.490 δολ. η ουγγιά αποτελούν σταθερό σημείο στήριξης για τον χρυσό.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.