ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν - Στους 80 οι νεκροί

10:41 - 13 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης παραστρατιωτικής οργάνωσης στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 80 άτομα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επίθεση, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.
«Ο απολογισμός των νεκρών είναι τώρα 69. Ήταν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας» δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Τσαρσάντα, Νισάρ Μαρουάτ, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης. «Είναι μια πρώτη ενέργεια εκδίκησης για τον μάρτυρα Οσάμα» δήλωσε τηλεφωνικά ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχου της Αλ-Κάιντα. «Περιμένετε πιο μαζικές επιθέσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν» απείλησε.

Η Αλ-Κάιντα και οι σύμμαχοί της στο Πακιστάν έχουν δηλώσει ότι θα εκδικηθούν για το θάνατο του Μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Νισάρ Μαρουάτ, εξερράγησαν δύο βόμβες, η πρώτη από τις οποίες ανατινάχθηκε από έναν καμικάζι.

Η επίθεση είχε στόχο τους δοκίμους σε κέντρο εκπαίδευσης μιας παραστρατιωτικής δύναμης που έχει αναλάβει την ασφάλεια των συνόρων και εξαρτάται από το στρατό.

Την ώρα της επίθεσης οι νεαροί εκπαιδευόμενοι έφευγαν από το στρατόπεδο και ετοιμάζονταν να πάρουν το λεωφορείο για άδεια 10 ημερών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.