ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ (EFSF): Υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών σε χώρα της Ευρωζώνης

18:13 - 13 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Για πρώτη φορά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών σε χώρα της Ευρωζώνης. "Το ενδεχόμενο είναι εδώ", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ σήμερα σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Μόναχο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Μέχρι τώρα Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία είχαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.
"Πρόκειται για τρεις σχετικά μικρές χώρες", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. "Αυτές συνεχίζουν να χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στην περίπτωση της διασφάλισης ρευστότητας, δεν νομιμοποιείται να συμπεριληφθούν ιδιώτες πιστωτές", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. Αντίθετα, σε περίπτωση που η κρατική χρηματοδότηση καταστεί ανέφικτη, θα πρέπει και οι ιδιώτες επενδυτές να υπολογίζουν με απώλειες.

"Είναι αναπόφευκτο: όταν πρόκειται για περίπτωση πτώχευσης, συμπεριλαμβάνονται φυσικά και οι ιδιώτες επενδυτές", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. Ο επικεφαλής του EFSF παρέσχε ωστόσο στήριξη στην Ελλάδα. "Πρέπει να δώσουμε μία ευκαιρία στους Έλληνες", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.