ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Tepco λόγω Φουκουσίμα- Ζημίες ρεκόρ

12:04 - 20 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Ζημιές-ρεκόρ ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, οδηγώντας σε παραίτηση τον πρόεδρό της. Συγκεκριμένα, η Tepco ανακοίνωσε την Παρασκευή ζημίες 1,25 τρις Γιεν (15,3 δισ. δολάρια) για το φορολογικό έτος έληξε στις 31 Μαρτίου, λόγω των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με τη μετασεισμική πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο πρόεδρος της Tepco Μασατάκα Σιμίτσου δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την πυρηνική καταστροφή. «Θέλω να αναλάβω την διοικητική ευθύνη και να φέρω ένα συμβολικό τέλος» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας.
 «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση» δήλωσε.
Η Tepco ανακοίνωσε ότι ο Μασατάκα Σιμίτσου θα αντικατασταθεί από τον Τοσίο Νισιζάουα. Η σχετική απόφαση πρόκειται να επικυρωθεί κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου. 
Ο όμιλος, ο οποίος θα λάβει κρατική υποστήριξη για να αποζημιώσει τα θύματα της πυρηνικής καταστροφής, δεν είναι σε θέση να προβεί σε οικονομικές προβλέψεις για τους ερχόμενους μήνες, καθώς η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό είναι αδύνατο να σταθεροποιηθεί πριν από τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 20 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.