ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Λονδίνο ο Ομπάμα για συνομιλίες με Κάμερον

13:02 - 24 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Στο Λονδίνο έφτασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, προερχόμενοι από το Δουβλίνο.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την άφιξή του στο Λονδίνο το πρωί της Τρίτης. Ο φόβος, όμως, για την ηφαιστειακή τέφρα που εκλύεται από την Ισλανδία είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί την Τρίτη πάνω από την Βρετανία οδήγησε στην επίσπευση της προεδρικής άφιξης.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους ο πρόεδρος Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα γίνουν δεκτοί από τη βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Εντός της ημέρας θα συναντηθούν με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κάθριν. Η συνάντηση θα έχει διάρκεια περίπου δέκα λεπτά και θα προηγηθεί της επίσημης υποδοχής του ζεύγους Ομπάμα από την βασίλισσα Ελισάβετ, όπως έγινε γνωστό από το Μπακιγχαμ.
Αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και θα επισκεφθεί και τα δύο σώματα της Βουλής. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για θέματα όπως το Αφγανιστάν, η Λιβύη και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ θα σερβίρουν φαγητό σε ένα μπάρμπεκιου που θα διοργανώσουν οι σύζυγοί τους στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ για Αμερικανούς και Βρετανούς βετεράνους πολέμου.
Στη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει την ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ-Βρετανίας, που περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση κοινού Συμβουλίου Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας. Το Συμβούλιο θα εξασφαλίζει ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα αντιμετωπίζουν από κοινού τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις και δεν θα περιορίζονται απλά σε έκτακτες συνομιλίες όταν προκύπτει μία επείγουσα ανάγκη.
Η επίσκεψη Ομπάμα στο Λονδίνο εντάσσεται στο πλαίσιο της επταήμερης επίσκεψής του στην Ευρώπη. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρευρεθεί στη σύνοδο των G8 στη Γαλλία, ενώ θα μεταβεί και στην Πολωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.