ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίσως δε ζήσει μέχρι τη δίκη του ο Μλάντιτς, λέει ο δικηγόρος του

15:09 - 30 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Ανεξάρτητη ιατρική εξέταση του Ράτκο Μλάντιτς ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, ισχυριζόμενοι ότι ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας μπορεί να πεθάνει πριν ακόμα αρχίσει η δίκη του. Η υπεράσπιση ασκεί τη Δευτέρα έφεση κατά της έκδοσης Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), η οποία μάλλον θα απορριφθεί από τη σερβική Δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος του Μλάντιτς, Μίλος Σάλγιτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζητά ανεξάρτητη ιατρική εξέταση του Μλάντιτς, τονίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ανησυχητική.

"Χρειάζεται να εξεταστεί από καρδιολόγο, νευρολόγο, ορθοπαιδικό και γαστρεντερολόγο" ανέφερε ο Σάλγιτς, προσθέτοντας ότι φοβάται πως ο Μλάντιτς μπορεί να πεθάνει πριν αρχίσει η δίκη του στη Χάγη.

Η σερβική Δικαιοσύνη έκρινε, ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή ότι η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς επιτρέπει την έκδοσή του και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αναμένει την «άφιξή» του εντός των επόμενων 24ώρων. Παράλληλα, βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων Σέρβων στο Βελιγράδι εναντίον της σύλληψης και της επικείμενης έκδοσης του πρώην στρατηγού. Αρκετές χιλιάδες υποστηρικτές του Μλάντιτς συγκεντρώθηκαν στο Βελιγράδι για να διαδηλώσουν εναντίον της σύλληψης και της αναμενόμενης έκδοσής του. Η διαμαρτυρία έγινε βίαιη, οδηγώντας σε συλλήψεις και τραυματισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.