ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαίοι Επίτροποι: Ζητούν λιτότητα και πράττουν σπατάλες!

08:54 - 03 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
Zητούν λιτότητα και πράττουν σπάταλες οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, καθώς την ώρα που τα κράτη - μέλη της ευρωπαικής περιοχής παλεύουν να προσαρμοστούν με τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περικοπών και των Μνημονίων... η Κομισιόν ξοδεύει όσο όσο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", η οποία επικαλείται τρίμηνη έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ένας μη κερδοσκοπικός βρετανικός οργανισμός με έδρα το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, τα τελευταία τρία χρόνια η Κομισιόν έχει δαπανήσει υπέρογκα ποσάγια πτήσεις με ιδιωτικά τζετ, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, κοκτέιλ πάρτι και μετακινήσεις με λιμουζίνες.

Όπως επισημαίνεται, μόνο στη διάρκεια µιας εννιάµηνης περιόδου του 2009, το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ξόδεψε 249.000 δολάρια για µετακινήσεις µε ιδιωτικό τζετ. Αλλά το ποσό αυτό είναι µόνο ένα κλάσµα του συνολικού ποσού που δαπάνησε η Κοµισιόν από το 2006 έως το 2010 για ιδιωτικά τζετ: 7,5 εκατοµµύρια ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 03 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.