ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ του ευρωπαϊκού υπουργείου οικονομικών και ο Barnier

19:28 - 06 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
Υπερ της ιδέας του Jean Claude Trichet περί δημιουργίας ευρωπαϊκού υπουργείου οικονομικών τάχθηκε ο Michel Barnier, Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα προβλήματα των διαφορετικών πολιτικών που διευρύνουν τις διαφορές εντός της ευρωζώνης.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Trichet είχε συστήσει τη λύση του Ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομικών, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η διαχείριση των οικονομικών της Ευρώπης θα γίνεται καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα, προωθώντας μία πρόταση που μπορεί να αποτελέσει προάγγελο για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

«Είναι τόσο κακή ιδέα σε μία ενιαία αγορά, με ενιαίο νόμισμα και μία κεντρική τράπεζα, να δημιουργηθεί και ένα ενιαίο ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trichet.

Ο Trichet ξεκαθάρισε ότι δεν εννοεί ένα υπουργείο που θα διαχειρίζεται ένα τεράστιο προϋπολογισμό όλων των χωρών μελών της Ζώνης. Αλλά ένα υπουργείο που θα εποπτεύει τη δημοσιονομική πολιτική, τον χρηματοοικονομικό κλάδο και την αντιπροσώπευση της ΕΕ στους διεθνείς οργανισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.