ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπάνακι κινδύνου από την ΕΚΤ για την κρίση χρέους στην Ευρώπη

20:32 - 15 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
Σοβαρούς κινδύνους αποσταθεροποίησης του τραπεζικού κλάδου ενέχει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η ΕΚΤ παροτρύνει την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να επιτύχουν τους στόχους για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομικό επίπεδο.
Η ΕΚΤ εκφράζει έντονες ανησυχίες ότι οποιασδήποτε μορφή χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης θα προκαλέσει μια κρίση παρόμοια με εκείνη που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman. Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στο εσωτερικό της ζώνης του ευρώ και η αλληλεπίδραση με τον χρηματοοικονομικό τομέα είναι μεγάλος, παρά την βελτίωση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνθηκών.

Η κεντρική τράπεζα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι έχουν αυξηθεί οι προκλήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ επαναλαμβάνει και το ότι η αναδιάρθρωση του χρέους ενέχει σημαντικές συνέπειες. Γι' αυτό θα πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την υλοποίηση των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.