ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στρατόπεδο της Λαγκάρντ προσχώρησε ο Πούτιν

17:22 - 21 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα την υποψηφιότητα της γαλλίδας υπουργού Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), εκτιμώντας ότι θα είναι μία διευθύντρια "ικανή, πολύ μοντέρνα και νηφάλια".

Η Λαγκάρντ είναι "άξια να είναι επικεφαλής του ΔΝΤ", δήλωσε ο Πούτιν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν.

Ο Πούτιν είχε ήδη χαρακτηρίσει στις 27 Μαΐου "απολύτως αποδεκτή και πολύ σοβαρή" την υποψηφιότητα της Λαγκάρντ.

Εξάλλου ο Φιγιόν διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του ότι η Γαλλία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Μόσχας να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

"Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, έχω επαναλάβει την υποστήριξή μας στην ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ πριν το τέλος του 2011", υπογράμμισε ο Φιγιόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε επισημάνει από τη μεριά του την Παρασκευή ότι η Ρωσία μπορεί να ενταχθεί στον ΠΟΕ μέχρι το τέλος της χρονιάς, διευκρινίζοντας όμως ότι η Μόσχα δεν θα δεχθεί όρους "προφανώς μειονεκτικούς".

Εντωμεταξύ ο Πούτιν υπογράμμισε στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες με τον Μεντβέντεφ όσον αφορά την ανάπτυξη της Ρωσίας.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δέσμευση του Μεντβέντεφ να μειώσει τον ρόλο του κράτους, ο Πούτιν επεσήμανε ότι είναι "κοινό πρόγραμμα".

"Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στις θέσεις μας", δήλωσε.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.