ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς διακανονισμό η δίωξη της Ferrostaal για τις μίζες των υποβρύχια

10:27 - 27 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
Σε διακανονισμό για την καταβολή προστίμου 177 εκατ. ευρώ οδηγείται η δίωξη της Ferrostaal από την εισαγγελία του Μονάχου για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκατ. ευρώ, κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου.

Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ομίλου, σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο πρώην στελεχών του ομίλου στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών για τη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ το 2000.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία, προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων, αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής».

Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο πρώην στελεχών της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, πιθανότατα εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν το διακανονισμό.

Η εισαγγελία του Μονάχου περιορίστηκε να επιβεβαιώσει μόνον ότι διεξάγονται συνομιλίες, καταλήγει το δημοσίευμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.