ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβύη: Δεν θα αποδεχτεί τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Χάγης για τον Καντάφι και το γιο του

09:05 - 28 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
Λιβύη: Δεν θα αποδεχτεί τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Χάγης για τον Καντάφι και το γιο του
Aπέρριψε η Λιβύη τα εντάλματα σύλληψης του Μουαμάρ Καντάφι και του γιου του, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τις αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη.
«Πρόκειται για όργανο του δυτικού κόσμου για να ασκήσουν διώξεις σε ηγέτες του Τρίτου Κόσμου», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μοχάμεντ αλ-Καμούντι.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο ηγέτης της επανάστασης και ο γιος τους δεν έχουν καμία επίσημη θέση στη κυβέρνηση της Λιβύης και, κατά συνέπεια, δεν συνδέονται με καμία από τις κατηγορίες του ΔΠΔ εναντίον τους».

Υπευθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Μουαμάρ Καντάφι, του γιου του Σαΐφ αλ-Ισλάμ και του επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ-Σενούσι με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκαναν δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα Λουίς Μορένο-Οκάμπο για την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης με τις κατηγορίες των φόνων και διώξεων πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης, μετά τις 15 Φεβρουαρίου, ειδικά στην Τρίπολη, την Βεγγάζη και την Μιζουράτα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Επίσης 650.000 Λίβυοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και 243.000 έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΗΕ.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 28 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.