ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χρυσές δουλειές» για τους Financial Times στο iPhone

14:14 - 01 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
«Χρυσές δουλειές» για τους Financial Times στο iPhone
Η αγορά των εφαρμογών (application) θεωρείται ο πλέον ανερχόμενος κλάδος της πληροφορικής.

Περισσότεροι από 200.000 χρήστες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή των Financial Times σε iphone και ipad, με την οποία η εφημερίδα κήρυξε αντάρτικο στο «χαράτσι» 30% που επιβάλλει η Apple μέσω του itunes για τα application που προσφέρουν οι διάφορες εταιρείες.

Η αγορά των συγκεκριμένων εφαρμογών θεωρείται ο πλέον ανερχόμενος κλάδος της πληροφορικής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο μέσα στο 2010 η Apple πούλησε σχεδόν 7 δις «εφαρμογές».Οι μεγαλύτεροι παίκτες στην αγορά των «εφαρμογών» είναι η Apple, η Google και η Microsoft.

Η απόφαση των Financial Times να διεθέσουν τη δική τους εφαρμογή παρακάμπτοντας την Apple είναι μια πρωτοποριακή εξέλιξη που αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στη διάθεση των ηλεκτρονικών εκδόσεων εφημερίδων και περιοδικών αφού τους εξασφαλίζει την απευθείας διάθεση του προϊόντος του χωρίς να είναι αναγκασμένα να πληρώνουν το 30% από τα έσοδά τους στην εταιρεία του Στηβ Τζομπς. Το παράδειγμα των Financial Times σχεδιάζουν να ακολουθήσουν και άλλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 01 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.