ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σκάνδαλο υποκλοπών βάζει "λουκέτο" στη News of the World

19:45 - 07 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Το γεγονός ανακοίνωσε στο προσωπικό ο Τζέιμς Μέρντοχ, γιος του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η βρετανική ταμπλόιντ News of the World, που κατηγορείται για εκτεταμένες υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και πολιτών, θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της την Κυριακή μετά από παρουσία 168 ετών.

«Δουλειά της εφημερίδας είναι να κρίνει τους άλλους, αλλά απέτυχε όταν ήρθε η ώρα να κρίνουμε τον εαυτό μας», είπε στο προσωπικό ο Μέρντοχ, που είναι και αναπληρωτής διευθυντής του φύλλου.

Τα έσοδα από το τελευταίο φύλλο που δεν θα έχει καθόλου διαφημίσεις, ανακοίνωσε ακόμη, θα διατεθούν σε καλούς σκοπούς.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση του προς το προσωπικό, ο Τζ.Μέρντοχ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το 2006 η Αστυνομία επικέντρωσε τις έρευνες της σε δύο ρεπόρτερ που αργότερα φυλακίστηκαν.

Τόσο η εφημερίδα όσο και ο μητρικός όμιλος, News Corp, δεν έκαναν έρευνα σε βάθος για «επαναλαμβανόμενες παράνομες πράξεις».

Σαν αποτέλεσμα, συνεχίζει, η εφημερίδα και ο όμιλος διακήρυσσαν από λάθος ότι αυτά τα προβλήματα περιορίζονταν σε ένα δημοσιογράφο. Προσθέτει ότι η εφημερίδα χωρίς να γνωρίζει τα γεγονότα σε όλη τους την έκταση προέβη σε δηλώσεις ενώπιον του Κοινοβουλίου – «αυτό ήταν λάθος», υπογραμμίζει.

Η εφημερίδα συνεργάζεται πλήρως με την Αστυνομία για τις δύο μεγάλες ανοιχτές έρευνες που διεξάγονται αυτό το διάστημα και έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες που τη βαρύνουν στις αστικές υποθέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο φως σε όλη την έκταση του το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που διενεργούσε η εφημερίδα κατά εκατοντάδων προσώπων, καλλιτεχνών, πολιτικών μελών της βασιλικής οικογένειας, θυμάτων της τρομοκρατίας αλλά και οικογενειών θυμάτων του πολέμου.

Η Αστυνομία ερευνά 4.000 ονόματα προσώπων που παρακολουθούνταν από την εφημερίδα.

Οι αποκαλύψεις και ειδικά η χιονοστιβάδα την τελευταία εβδομάδα έπληξαν σοβαρότατα την εφημερίδα και αρκετοί διαφημιζόμενοι αποφάσισαν να αποσύρουν επ'αόριστον τις καταχωρίσεις τους από το φύλλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.