ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Κόντρα Όλι Ρεν - Μπαρόζο;

11:25 - 08 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
(upd) Ο Ρεν διευκρίνισε ότι «το ζήτημα των δανειακών εγγυήσεων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας θα λυθεί τις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου». Aπό τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται, ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τις δυνατότητες και επεξεργάζεται τους τρόπους για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης», δήλωσε μιλώντας στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ο αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα της ΕΕ επίτροπος Ολι Ρεν. Ο επίτροπος ενημέρωσε ότι η έκθεση της Κομισιόν για το συγκεκριμένο ζήτημα θα δοθεί στη δημοσιότητα το φθινόπωρο.

«Οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης αντιμετωπίζουν τη λειτουργία των οικονομιών της ευρωζώνης λίγο διαφορετικά από όσο εμείς εδώ», εξήγησε ο φινλανδός επίτροπος.

Ο Ολι Ρεν υποστηρίζει επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα απορρίψει τις εγγυήσεις της φινλανδικής κυβέρνηση για να χορηγήσει περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα. «Το ΔΝΤ είναι ένας από τους συντελεστές του μηχανισμού διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών της ευρωζώνης, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση ασήμαντος συντελεστής», εξήγησε ο επίτροπος.

Την ίδια ώρα, γερμανός αξιωματούχος ανέφερε πως "οποιαδήποτε λύση σπάει το μονοπώλιο των οίκων αξιολόγησης είναι ευπρόσδεκτη αλλά θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από κυβερνητικές επιρροές και να υποστηριχθεί από τις αγορές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:38 - 08 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.