ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία - Υπό πολιορκία και η γαλλική

17:55 - 11 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τρεις ημέρες αφότου οι πρεσβευτές Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας βρέθηκαν στην πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας.
Υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ επιτέθηκαν στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας στη Δαμασκό, στον απόηχο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν οι πρεσβευτές των δύο χωρών στην πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας -σε μία ισχυρή και πρωτοφανή επίδειξη στήριξης στο αντικαθεστωτικό κίνημα. Την αποτυχία των συριακών Αρχών να προστατεύσουν τη διπλωματική αποστολή καταδικάζουν οι ΗΠΑ.

Φρουροί της γαλλικής πρεσβείας πυροβόλησαν στον αέρα με πραγματικά πυρά για να απομακρύνουν το πλήθος που επιχείρησε να εισβάλει στο κτιριακό συγκρότημα της διπλωματικής αποστολής. Ξέσπασαν συγκρούσεις με τους φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές.

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις, διπλωματικές πηγές από τη Δαμασκό ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι και έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

Άλλη ομάδα υποστηρικτών του Αλ-Άσαντ κατόρθωσε να εισβάλει στο κτιριακό συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας. Εκτόξευαν πέτρες, έσπασαν παράθυρα, ύψωσαν τη συριακή σημαία και έγραψαν αντι-αμερικανικά συνθήματα στους τοίχους, αποκαλώντας «σκύλο» τον Αμερικανό πρεσβευτή Ρόμπερτ Φορντ.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.