ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιρλανδία: Πληρώνονται οι κάτοχοι CDS της Bank of Ireland

18:51 - 11 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Bank of Ireland πιθανολογείται ότι θα υπαχθεί σε κρατικό έλεγχο.
Οι πωλητές ασφαλίστρων για την περίπτωση χρεοκοπίας εκ μέρους της Bank of Ireland θα πρέπει να εξοφλήσουν τους πελάτες, δεδομένου ότι η Διεθνής Ένωση Ανταλλάξιμων οικονομικών προϊόντων και Παραγώγων (ISDA) αποφάνθηκε σήμερα ότι καταγράφηκε ένα πιστωτικό γεγονός σχετικό με αναδιάρθρωση και που αφορά την υπόληψη του ασφαλιστή της τράπεζας.

Η απόφαση -έπεται χρονικά ενός παρόμοιου γεγονότος εκ μέρους της Irish Life&Permanent την προηγούμενη βδομάδα- σημαίνει πρακτικά ότι θα γίνουν μια ή περισσότερες δημοπρασίες, ώστε να πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit default swaps) της Bank of Ireland, τα οποία είχαν εκδοθεί για την περίπτωση χρεοκοπίας.

Το «πιστωτικό γεγονός» είναι η καθιερωμένη έκφραση της πιστωτικής βιομηχανίας για τη χρεοκοπία ή την παραβίαση των όρων του συμβολαίου ενός ομολόγου ή γενικώς κάποιο άλλο γεγονός, που επισκιάζει την ικανότητα του εκδότη χρέους να το εξυπηρετήσει.

Την Παρασκευή υποβλήθηκε αίτημα μέσω του ιστοτόπου της ISDA, όχι ειδικά από κάποιον από αυτούς που είχαν το έννομο συμφέρον, «αλλά ως ένα ερώτημα γενικού ενδιαφέροντος», να ανακοινωθεί «εάν είχε μεσολαβήσει ένα πιστωτικό γεγονός».

Μάλιστα, οι μικροεπενδυτές της τράπεζας εναντιώνονται, σήμερα, στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας με το ποσό των 1,91 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Την Παρασκευή η Bank of Ireland συμφώνησε να προεξοφλήσει περίπου 2,6 δισ. ευρώ από τις κατηγορίες κεφαλαίων της Tier 1 (ίδια κεφάλαια) αλλά και Tier 2 -σε ποσοστό 90% αυτών των κεφαλαίων-, με τον σκοπό να προκύψει έκδοση «κοινών μετοχών», με μεταβλητό επιτόκιο και συνολικής ονομαστικής αξίας 1,98 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:02 - 11 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.