ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην αντεπίθεση περνάει η Ομπρύ απέναντι στη “λασπολογία” σε βάρος της

19:53 - 11 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Οργιάζουν οι φήμες και τα κίτρινα δημοσιεύματα σε βάρος της υποψήφιας για το Σοσιαλιστικό χρίσμα και του δικηγόρου συζύγου της.

Στην αντεπίθεση πέρασε η υποψήφια του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών του 2012, Μαρτίν Ομπρί, μετά τη «λάσπη» που έχει δεχτεί από γαλλικές ιστοσελίδες, οι οποίες θέλουν τον σύζυγό της και γνωστό δικηγόρο Ζαν Λουί Μπροσέν «φανατικό ισλαμιστή» και την ίδια είτε «πρώην αλκοολική», είτε «άρρωστη».

Ακολουθώντας μία οδό που δεν συνηθίζεται στα γαλλικά πολιτικά πράγματα, η δήμαρχος της Λιλ και γενικής γραμματέας των Σοσιαλιστών διέψευσε δημοσίως και σε υψηλούς τόνους τις φήμες και απείλησε με αγωγές τις ιστοσελίδες που τις κυκλοφόρησαν «αν δεν τις αποσύρουν αμέσως».  

Μόλις εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012 η προεκλογική εκστρατεία μοιάζει μία από τις πιο βρώμικες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους πολλών αριστερών Γάλλων πολιτικών που προειδοποιούσαν ότι η αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων είχε σοβαρές πιθανότητες να καταλήξει σε πόλεμο λάσπης.

Αν και οι επίμαχες ιστοσελίδες εμφανίζονται να ανήκουν στην ρατσιστική ακροδεξιά, η Ομπρί κατήγγηλε ότι πιστεύει πως πίσω από τις φήμες για τον σύζυγό της κρύβονται μέλη του κεντροδεξιού κόμματος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Μάλιστα υπαινίχθηκε ότι η εκστρατεία σπίλωσης του ονόματος του Μπροσέν είχε ως αφορμή ένα παλαιότερο σιβυλλικό σχόλιο του Σαρκοζί το 2010.

Τα περί «φανατικού ισλαμιστή» Μπροσέν σχετίζονται με το ότι κάποιες φορές στο πλαίσιο της δικηγορικής του ιδιότητας έχει υπερασπιστεί μουσουλμάνους πελάτες, όπως νεαρά κορίτσια που επιθυμούσαν να φορούν την ισλαμική μαντίλα στο σχολείο, το 1993, προτού αυτή απαγορευτεί δια νόμου στη Γαλλία.  

Όσο για τις φήμες που αφορούν την ίδια την 60χρονη πολιτικό «μυρίζουν» -κατά την ίδια- ανάμειξη του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Journal du Dimanche, η Ομπρί προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: σήκωσε το ακουστικό και προειδοποίησε τηλεφωνικά τα άτομα που υποψιάζεται ότι βρίσκονται πίσω από τους «βρώμικους» ισχυρισμούς να σταματήσουν να το κάνουν.

Μεταξύ αυτών στους οποίους τηλεφώνησε φέρεται να βρίσκεται ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης Ζακ Σιράκ και ένα ανώτερο στέλεχος του προεδρικού μεγάρου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένας πρώην υπουργός της παρούσας κυβέρνησης είχε ισχυριστεί σε κατ' ιδίαν συζήτηση και χωρίς να διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία ότι «η Ομπρί είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική στα νότια της Γαλλίας δύο φορές για απεξάρτηση από το αλκοόλ».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 11 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.