ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής από τη Fed

19:12 - 14 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Η Fed δεν είναι έτοιμη στην παρούσα φάση να αναλάβει επιπλέον μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Fed Ben Bernanke. "Δεν είμαστε έτοιμοι σε αυτό το σημείο να αναλάβουμε περαιτέρω δράση".

Ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι οικονομική κατάσταση είναι διαφορετική απ΄ ό,τι ήταν τον Αύγουστο του 2010, όταν η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε τον διάλογο για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων συνολικού ύψους 600 δισ. δολ. “Εκείνη την περίοδο ο πληθωρισμός υποχωρούσε, η ανεργία σημείωνε άνοδο και η οικονομική ανάκαμψη εμφανίζονταν να χάνει έδαφος.”

"Σήμερα η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη", πρόσθεσε ο Bernanke. "Δεν είμαστε σίγουροι για τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στην οικονομία. Θα θέλαμε να δούμε αν η οικονομία επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας και επανέλθει σε ανοδική τροχιά", δήλωσε.

Παρόλα αυτά, επανέλαβε πως αν κριθεί απαραίτητο η Fed θα παρέμβει για την ενίσχυση της αμερικάνικης οικονομίας.
δήλωσε ο Bernanke μιλώντας στην Επιτροπή Τραπεζών της αμερικανικής Γερουσίας. Στη χθεσινή του ομιλία στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Fed είχε δηλώσει ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει νέους τρόπους ενίσχυσης της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.