ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας η Σύνοδος Κορυφής;

18:44 - 15 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Αυτό αναφέρει η WSJ επικαλούμενη ως πηγή ευρωπαίους αξιωματούχους.
Υπενθυμίζεται ότι Ανγκέλα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισαν ότι η γερμανική κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της αναφορικά τόσο με την έκδοση ευρωομολόγου όσο και με τη συμμετοχή των τραπεζών στο επόμενο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ είπε συγκεκριμένα ότι μια σύνοδος κορυφής θα ήταν δικαιολογημένη μόνο εάν επρόκειτο να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. «Μια σύνοδος έχει νόημα όταν οι χώρες της ευρωζώνης θα έχουν συμφωνήσει για τον τρόπο στήριξης της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάιμπερτ.

Αρα, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε αδιέξοδο. Και μια θεμελιώδης αιτία για το αδιέξοδο φαίνεται πως είναι η εμμονή του Βερολίνου για συμμετοχή των ιδιωτών (τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων) στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. «Οι κυβερνήσεις εργάζονται πολύ εντατικά για να εξεύρουν τρόπους συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων σε ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους. «Υπάρχει μια βασική συναίνεση στο Eurogroup, ότι θα υπάρξει συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 15 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.