ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα προς Κογκρέσο: Δεν απομένει πολύς χρόνος

21:08 - 19 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Αν και "σημειώνεται πρόοδος" στη διαβούλευση, "δεν απομένει πολύς χρόνος", προειδοποίησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παρείχε σήμερα υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, διαβουλευόμενοι ένα νέο σχέδιο μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, με απώτερο σκοπό να αποτραπεί πιθανή στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου.
Ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε --παίρνοντας ο ίδιος τον λόγο στη συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο του εκπροσώπου του Τζέι Κάρνεϊ-- ότι "η πρόταση των έξι γερουσιαστών, συμπίπτει πολύ με τη δική του προσέγγιση για τη μείωση του χρέους και του ελλείμματος του δημοσίου".

Επίσης, ο πρόεδρος Ομπάμα απηύθυνε δημόσια έκκληση στον ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, γερουσιαστή Χάρι Ρέιντ, όπως και στον ηγέτη της μειοψηφίας, Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μιτς Μακόνελ, "να διαβουλευθούν άμεσα, με εγκαρδιότητα και με ειλικρίνεια" γύρω από τα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα.

Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέδειξε την πιθανότητα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια "να αντιδράσουν με τρόπο αρνητικό", εάν αυτή η πολιτικο-οικονομική κρίση των Ην. Πολιτειών "δεν επιλυθεί στο προσεχές μέλλον".
Τελευταία τροποποίηση στις 23:26 - 19 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.