ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 298 δισ. δολάρια έφθασε o όγκος των ιταλικών CDS

21:39 - 21 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Στα 298 δισ. δολάρια έφθασε o όγκος των ιταλικών CDS - των ασφαλιστήριων συμβολαίων για τον κίνδυνο μη αποπληρωμής χρέους - την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση 16 δις. δολάρια τον τελευταίο μήνα και 64 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν οι περισσότερες συναλλαγές σε ιταλικά CDS από τον Ιούλιο του 2010, καθώς η κρίση χρέους επεκτάθηκε στη γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συναλλαγών έφθασε τις 867, σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο υψηλότερος σε σχέση με οποιαδήποτε εβδομάδα του τελευταίου χρόνου. Η μεγάλη αύξηση των CDS συνέβη, προσθέτει το δημοσίευμα, καθώς ο διαχειριστής κερδοσκοπικού κεφαλαίου (hedge fund) Τζον Πόλσον ανέφερε στην τελευταία του επιστολή προς τους επενδυτές, ότι τα κρατικά δάνεια μπορεί να είναι ένας τομέας που θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις τοποθετήσεις της εταιρίας του.

Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στη δραστηριότητα σε σχέση με τα ισπανικά CDS. Ο όγκος τους έφθασε τα 170 δις. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 12 δις. δολαρίων τον τελευταίο μήνα και 56 δις. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο.

Ο όγκος των ελληνικών CDS, αναφέρει το δημοσίευμα, έμεινε σταθερός σε υψηλό επίπεδο (χωρίς να αναφέρεται το ποσό), παρά τις ανησυχίες των επενδυτών ότι δεν θα προκληθεί ένα «πιστωτικός γεγονός», για να πληρωθούν τα ασφάλιστρα, με το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το κόστος των ιταλικών CDS για μία πενταετία αυξήθηκε χθες στις 288 μονάδες βάσης (2,88%) από 178 μονάδες βάσης στην αρχή του Ιουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.