ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock: Δύσκολα οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την υποβάθμιση

22:07 - 27 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι μπορεί να συμβεί στο ζήτημα του χρέους των ΗΠΑ, αναφέρει ο Bob Doll, επικεφαλής στρατηγικής της BlackRock, επισημαίνοντας ότι λόγω αυτής της αβεβαιότητας η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας είναι πολύ πιθανή.
Οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s Investors Service, Standard & Poor’s και Fitch Ratings, έχουν ήδη προειδοποιήσει τη χώρα ότι πιθανόν να χάσει την άριστη αξιολόγηση του ΑΑΑ σε περίπτωση που δεν ανακοινωθεί κάποιο πειστικό σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Βουλή των Αντιπρόσωπων αποφάσισε την αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας του σχεδίου των Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ μετά από την κατάθεση του προϋπολογισμού, με αφορμή ισχυρισμούς εμπειρογνωμόνων ότι δεν θα γίνουν περικοπές δαπανών.
Η Βουλή ανέβαλε την ψηφοφορία μέχρι την Πέμπτη, ώστε, να ξαναγραφεί το σχέδιο αύξησης του ανώτατου ορίου του χρέους, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του στελέχους των Δημοκρατικών, 'Ερικ Κάντορ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.