ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές οργανωτικές αλλαγές στη Fiat

16:41 - 29 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Σημαντικές οργανωτικές αλλαγές ανακοίνωσε ο όμιλος Fiat, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011.
Ως αποτέλεσμα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου του Ομίλου Chrysler και σύμφωνα με το στόχο της ενίσχυσης της λειτουργικής ενοποίησης της Fiat S.p.A. και του Ομίλου Chrysler, η Fiat S.p.A. ανακοινώνει σήμερα το σχηματισμό ενός Εκτελεστικού Συμβουλίου, παρόμοιου με εκείνου που διοικούσε τη Fiat S.p.A. μέχρι το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της Fiat Industrial.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι το ανώτερο εκτελεστικό όργανο λήψης αποφάσεων της Fiat, εκτός του Διοικητικού της Συμβουλίου . Είναι υπεύθυνο για την εξέταση των λειτουργικών επιδόσεων των επιχειρήσεων, για τον καθορισμό στόχων επιδόσεων, τη λήψη βασικών στρατηγικών αποφάσεων και την πραγματοποίηση επενδύσεων για τον Όμιλο, καθώς και για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα έχει 4 βασικές ομάδες.

Η πρώτη αποτελείται από 4 περιφερειακές επιχειρησιακές ομάδες για την κατασκευή αυτοκινήτων και των πωλήσεων, καθώς και για τα Ανταλλακτικά και το Service (MOPAR), τα Εξαρτήματα Αυτοκινήτων (κυρίως του Magneti Marelli), και Συστημάτων και Castings (Teksid και Comau). Το καθένα θα είναι υπό την ευθύνη ενός Γενικού Διευθυντή (COO), ο οποίος θα διευθύνει τον οργανισμό μέσω μιας περιφερειακής Ομάδας Διαχείρισης (αποτελεί θέμα χωριστής ανακοίνωσης πριν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011). Οι Γενικοί Διευθυντές είναι υπόλογοι για τα Κέρδη και τις Ζημιές της περιοχής των επιχειρήσεων τους, για τη διαχείριση των περιφερειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστικών και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι Γενικοί Διευθυντές που έχουν διοριστεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

NAFTA (συμπεριλαμβανομένης της Chrysler):   Sergio Marchionne

Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή: Gianni Coda

Λατινική Αμερική: Cledorvino Belini

Ασία: Michael Manley

Ανταλλακτικά και Service (MOPAR) Pietro Gorlier

Εξαρτήματα (Magneti Marelli): Eugenio Razelli

Teksid/Comau: Riccardo Tarantini

Η δεύτερη ομάδα αντικατοπτρίζει την έμφαση που δίνει ο Όμιλος στα εμπορικά του σήματα. Κάθε μία από τις παγκόσμιες ή δυνητικά παγκόσμιες μάρκες εκπροσωπείται στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και η ευθύνη της θα είναι να βελτιώσει και να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων και να βοηθήσει στην ανάπτυξη κατάλληλων εμπορικών στρατηγικών και στρατηγικών μάρκετινγκ σε κάθε μία από τις περιοχές λειτουργίας του Ομίλου.

Οι Διευθυντές των Brands που διορίστηκαν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

Fiat: Olivier Francois

Εμπορικά Οχήματα: Lorenzo Sistino

Alfa/Abarth/Maserati: Harald Wester

Lancia/Chrysler: Saad Chehab

Jeep: Michael Manley

Dodge: Reid Bigland

Θα υποστηριχτούν από έναν Γενικό Διευθυντή Δημιουργικού, τον Olivier François.

Η τρίτη ομάδα αποτελείται από τους διευθυντές βιομηχανικών διαδικασιών, που θα διευθύνουν με συνέπεια όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος και θα βελτιστοποιήσουν τις επιλογές κατανομής των κεφαλαίων του Ομίλου τα επόμενα χρόνια.

Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας:  Harald Wester

Σχεδιασμός:  Lorenzo Ramaciotti

Κατασκευαστική Τεχνολογία  και Συντονισμός: Stefan Ketter

Group Purchasing: Vilmar Fistarol

Ποιότητα: Doug Betts

Συντονιστής του Powertrain: Bob Lee

Διαχείριση Χαρτοφυλακίου Προϊόντων: Mark Chernoby

Η τελευταία ομάδα αποτελείται από την υποστήριξη/εταιρικές λειτουργίες .

Business Development: Alfredo Altavilla

Fiat Υπηρεσίες & Συμμετοχών :  Alessandro Baldi

Οικονομικός Διευθυντής: Richard Palmer

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού: Linda Knoll

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα αξιοποιήσει τον Alessandro Baldi  ως Executive Coordinator.

«Έχει φτάσει πλέον η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε στην επιτάχυνση της συγχώνευσης της Fiat με την Chrysler», δήλωσε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat και Chrysler.

«Οι διορισμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης διαδικασίας αξιολόγησης των τεχνικών και ηγετικών ικανοτήτων των ατόμων που έχουν διοριστεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αντικατοπτρίζουν την πολυ-πολιτισμική και γεωγραφικά διαφορετική φύση των επιχειρήσεών μας. Εμπιστευόμαστε σε αυτά τα στελέχη το μέλλον της Fiat-Chrysler ως ενός αποτελεσματικού, πολυεθνικού ανταγωνιστή σε μια παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Είναι προνόμιο για μένα να έχω την ευκαιρία να ηγηθώ αυτής της ομάδας ανθρώπων και να τους δω να αναπτύσσονται, να τους παρακολουθώ καθώς μετατρέπουν τις προκλήσεις σε επιτυχίες και σε πίστη στους εαυτούς τους και στις ικανότητές τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.