ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ισπανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων

11:26 - 01 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Οι ισπανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων
Τη διαβεβαίωση ότι ο χρηματοοικονομικός τομέας της Ισπανίας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων παρείχε τη Δευτέρα η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο.
Σύμφωνα με το Reuters, η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων την Πέμπτη. Στις συναντήσεις συμμετείχαν μεγαλοστελέχη των τεσσάρων μεγαλύτερων ισπανικών τραπεζών, Santander SAN.M , BBVA BBVA.M , Bankia BKIA.M  και La Caixa.

«Οι αντιπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα εξέφρασαν την διάθεσή τους να συμμετάσχουν στο  σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, μέσω των διάφορων επιλογών που τους προσφέρονται. Η διάθεση αυτή εκ μέρους του ισπανικού τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα θα συμβάλλει  στην ολοκλήρωση της χρηματοδότησης για την Ελλάδα» ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση δεν περιείχε περισσότερες λεπτομέρειες. Η Ισπανία, πάντως, έχει πολύ μικρή έκθεση σε ελληνικό χρέος, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Γαλλία και η Γερμανία.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 01 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.