ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Άκαρπη και η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

09:17 - 03 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Στο μεταξύ, οι στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αιματηρές επιθέσεις στην πόλη Χάμα, ενώ δεκάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους υπό το φόβο μίας νέας μεγαλύτερης επίθεσης, όπως ανέφεραν στο BBC.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία, καθώς οι διαφωνίες εμπόδισαν για ακόμη μια φορά την έκδοση ψηφίσματος. Την ίδια ώρα οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας εξακολουθούν να «σφυροκοπούν» την πόλη Χάμα.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διαβουλεύσεις και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να βρεθεί μία κοινή γραμμή για την καταδίκη των αιματηρών επιθέσεων.

Η Ρωσία, η οποία αντιδρά σε ψήφισμα κατά της Δαμασκού, διαμήνυσε ότι είναι υπέρ της «απλής καταδίκης» της Συρίας, αλλά αυτό να μην περιλαμβάνει κυρώσεις και άλλες πιέσεις.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία επικαλούμενη την βίαιη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της.

Στην Ουάσινγκτον, η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε με Σύρους αποστάτες, οι οποίοι την πίεσαν να ζητήσει από τον πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί.

Η κ.Κλίντον εξέφρασε τον θαυμασμό της για το θάρρος των πολιτών να συνεχίζουν να αντιστέκονται στην κυβερνητική βαρβαρότητα.

Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, από την Κυριακή έχουν σκοτωθεί περίπου 140 άτομα, τα περισσότερα στην πόλη Χάμα, ενώ από τον Μάρτιο οπότε ξεκίνησε η εξέγερση πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.600 άτομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.