ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλγάδο: Η ένταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα μπορούσε να διαρκέσει μερικές ακόμη ημέρες

21:59 - 04 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Η ένταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα μπορούσε «να διαρκέσει μερικές ακόμη ημέρες» λόγω της αστάθειας που παρατηρήθηκε γενικώς τον Αύγουστο προειδοποίησε η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Ελένα Σαλγάδο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτή η αστάθεια θα διατηρηθεί για μερικές ημέρες αλλά δε θα χαρακτήριζα την κατάσταση πολύ σοβαρή» δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Προσεγγίζουμε αυτή την κατάσταση με ανησυχία, με υπευθυνότητα καθώς και με την επίγνωση ότι κάνουμε αυτό που πρέπει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος συνεχίζονται.

«Ο πρωταρχικός λόγος για αυτές τις εντάσεις στις αγορές (είναι) η κατάσταση στις ΗΠΑ» όπου δύσκολα επετεύχθη μία συμφωνία για το χρέος, «αλλά αυτές οι συνθήκες έχουν οξύνει την ένταση που υπήρχε ήδη στην αγορά» από το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, πρόσθεσε.

Η υπουργός τόνισε ακόμη «την ανάγκη να εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό οι συμφωνίες της 21ης Ιουλίου», τονίζοντας ότι η Ισπανία έχει ήδη καλύψει πάνω από τα δύο τρίτα των αναγκών χρηματοδότησής της για φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.