ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη νύχτα εκτεταμένων ταραχών στο Λονδίνο

08:49 - 08 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Με περιπολίες αστυνομικών και μία γενική έκκληση για ηρεμία προσπαθούν οι Αρχές στο Λονδίνο να προλάβουν άλλη μία νύχτα συγκρούσεων μία ημέρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο Τότεναμ με αφορμή το θάνατο ενός νέου άνδρα από τα πυρά αστυνομικών.
Η Αστυνομία ανέφερε ότι από τα κοινωνικά δίκτυα οργανώνονται συγκεντρώσεις στο Τότεναμ ενώ αργά το απόγευμα άρχισαν να γίνονται γνωστά περιστατικά μικροεπεισοδίων στο Ένφιλντ, βορειότερα από το Τότεναμ.

«Ανησυχούμε αλλά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», είπε ανώτατος αξιωματούχος στο BBC, ενώ άλλο στέλεχος πρόσθετε ότι υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση και ανακριβείς αναφορές που θα μπορούσαν να εξάψουν τα πνεύματα.

Πάντως η Αστυνομία επικρίθηκε για το πώς άργησε να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης, σε μία περίοδο αυξημένης επιφυλακής με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να απέχουν λιγότερο από ένα χρόνο.

Τα επεισόδια στο Τότεναμ, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών. Πρόκειται για περιοχή υποβαθμισμένη, με υψηλά ποσοστά ανεργίας και μεγάλα ποσοστά κατοίκων που ανήκουν σε μειονότητες.

Περιπολικά αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο πυρπολήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ενώ πολύ μεγάλες ήταν οι ζημιές σε προσόψεις καταστημάτων και στα κτίρια. Αναφέρθηκαν ακόμη λεηλασίες σε καταστήματα και σε τράπεζες.

Συνολικά 26 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια, όλοι ελαφρά. Οι Αρχές προχώρησαν σε 48 συλλήψεις. Επιπλέον η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει τουλάχιστον 50 πυρκαγιές στο Τότεναμ.

Οι Αρχές απέδωσαν το ξέσπασμα της βίας σε συμμορίες, αν και κατά τους κατοίκους, αιτία είναι η ανεργία και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή.

Αφορμή ήταν ο θάνατος του 29χρονου Μαρκ Ντάγκαν, πατέρα τεσσάρων παιδιών, από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ένοπλης αντιπαράθεσης την Πέμπτη. Τα ακριβή περιστατικά του θανάτου δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ενώ διεξάγονται έρευνες.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 08 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.