ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέση Ανατολή συμπαρασύρει τις ασιατικές Αγορές

10:20 - 18 Ιουλ 2006 | Ειδήσεις
Απώλειες, για έκτη συνεχή μέρα κατέγραψαν οι ασιατικοί δείκτες, εν μέσω φόβων ότι οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή θα διατηρήσουν ψηλά τις τιμές του πετρελαίου και θα οδηγήσουν τους επενδυτές σε επενδύσεις με σταθερές αποδόσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές οδηγούνται σε μαζικές πωλήσεις, καθώς οι προοπτικές για τις μετοχές δεν είναι σαφείς, εξαιτίας της ισραηλινο-λιβανικής σύγκρουσης, και αυξάνουν τις θέσεις του σε επενδύσεις όπως τα ομόλογα.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι εταιρείες που πραγματοποιούν στο εξωτερικό μεγάλο μέρος των πωλήσεων τους όπως η Toyota Motor, Samsung Electronics και Sony.

Ο δείκτης της ευρύτερης περιοχής Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific υποχωρούσε έως λίγο νωρίτερα κατά 1,6%, στις 118,23 μονάδες, ενώ τις προηγούμενες πέντε μέρες είχε χάσει το 6,1% της αξίας του.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei βρέθηκε σήμερα στο χαμηλότερο σημείο από τις 14 Ιουνίου, κλείνοντας στις 14.437,24 μονάδες, με πτώση της τάξης του 2,75%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.