ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Συγγνώμη" μετά τo -20% και τα εκατομμύρια που χάθηκαν λόγω της Societe Generale...

12:08 - 11 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail που διέσπειρε τη φήμη για κατάρρευση της γαλλικής τράπεζας ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φρεντερίκ Ουντεά έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι οι ζημιές της τράπεζας είναι μηδαμινές για τα οικονομικά της μεγέθη.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο κ. Ουντεά δήλωσε ότι τα συνολικά κέρδη του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς θα ανέλθουν στο 1,7 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι σε αυτές τις προβλέψεις έχουν συμπεριληφθεί οι ζημιές που θα προκύψουν από την έκθεση στο χρέος και την τραπεζική αγορά της Ελλάδας. Άλλωστε όπως υπογράμμισε «η τράπεζα δεν κατέχει ομόλογα που λήγουν μετά το 2020» και συνεπώς δεν θα υποστεί επιπλέον ζημιές από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα.
Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδωσε σχετικά και με την έκθεση σε ιταλικά ομόλογα υποστηρίζοντας ότι «όλοι αυτοί οι κίνδυνοι είναι μηδαμινοί για τη Société Générale».
Αναφορικά με το κυριακάτικο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας η Société Générale κατέθεσε αίτημα στη γαλλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου «να διερευνηθεί η πηγή που μετέδωσε την πληροφορία στον Τύπο πλήττοντας τα συμφέροντα της εταιρείας».

Ανεξαρτήτως του δημοσιεύματος η τιμή της μετοχής της τράπεζας έχει κατρακυλήσει αισθητά τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω των φόβων για την επέκταση της κρίσης χρέους και ακολουθώντας τη συνολική τάση του δείκτη τιμών στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Η μετοχή της Société Générale έχει χάσει από τα τέλη Ιουλίου το 45% της αξίας της ενώ χθες υποχωρούσε ενδοσυνεδριακά κατά 22% για να καταλήξει στο -15%.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 11 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.