ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας ακόμη νεκρός στη Βρετανία

08:42 - 12 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Μπορεί τα βίαια και εκτεταμένα επεισόδια να έχουν σταματήσει στη Βρετανία, ωστόσο, η ένταση και το κλίμα οργής για όσα συνέβησαν παραμένει
Στη λίστα των θυμάτων από τις ταραχές προστέθηκε ένας ακόμη 68χρονος άνδρας που υπέκυψε στα τραύματά του. Πάνω από 1.500 συλλήψεις έχουν γίνει από το Σάββατο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Πέμπτη σκληρά κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, διαμηνύοντας ότι σε μία μελλοντική αναταραχή δεν αποκλείεται να κατεβάσει ακόμη και το στρατό στους δρόμους.

Εξετάζει μάλιστα από κοινού με την Σκότλαντ Γιαρντ τρόπους για να διακόπτεται σε περιόδους αναταραχής η αποστολή μηνυμάτων μέσω κοινωνικών δικτύων.Ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως υπό το βάρος των επεισοδίων, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σε θέση μάχης το Σαββατοκύριακο την πρωτοφανή αστυνομική δύναμη 16.000 ανδρών που έχει αναπτυχθεί στο Λονδίνο προς αποκατάσταση της τάξης.

Στη λίστα των θυμάτων από τα βίαια επεισόδια προστέθηκε ένας 68χρονος άνδρας ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου.

Ο άτυχος άντρας, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.

Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και έχει δώσει τη φωτογραφία υπόπτου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.