ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πακέτου λιτότητας - Έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού

12:47 - 12 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας, καθώς επισπεύδονται οι διαδικασίες για την έγκριση νέου προγράμματος λιτότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι υποσχέθηκε ρυθμούς-εξπρές στην έγκριση του σχεδίου που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα για τη δημοσιονομικής ισορροπίας το 2013, αντί του 2014.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε επιστολή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ και του διαδόχου (και νυν κεντρικού τραπεζίτη της Ιταλίας) Μάριο Ντράγκι προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην οποία ζητούν απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών και περιφερειακών οργανισμών κοινής ωφελείας -που συχνά διαχειρίζονται τις δημόσιες μεταφορές, την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη διανομή ηλεκτρικού και φυσικού αερίου.

Το «αντάλλαγμα» για την οικονομία της χώρας δεν αναφέρεται στο κείμενο, αλλά έγινε γνωστό λίγο αργότερα: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προανήγγειλε, υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας, την αγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων προκειμένου να περιοριστούν οι πιέσεις των αγορών.

«Περισσότερη ευελιξία στην εφαρμογή συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, παρεμβάσεις στο καθεστώς εργασίας στο δημόσιο, μεταρρυθμίσεις στο μοντέλο της απόλυτης ευελιξίας των νέων και των επισφαλώς εργαζομένων που προσφέρει όμως απόλυτη προστασία στους υπολοίπους εργαζόμενους και συμβάσεις εργασίας που θα συνδέονται με την ανταγωνιστικότητα» συστήνουν οι δύο τραπεζίτες στην κυβέρνηση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.