ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SDP: Επικριτικά σχόλια για τη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί - "Καμία ικανοποιητική λύση"

12:13 - 17 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Το γερμανικό κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), σχολίασε επικριτικά την γαλλο-γερμανική συνάντηση κορυφής επειδή απέρριψε την έκδοση ευρωομολόγου και δεν υπέδειξε κάποια ικανοποιητική λύση στην κρίση χρέους.
Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ δήλωσε ότι οι προτάσεις που τέθηκαν χθες Τρίτη από τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν προσφέρουν κάποια λύση.

Υπό αυστηρή πίεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη ύστερα από μία δραματική "βουτιά" των αγορών, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε μια δέσμη προτάσεων για την δημοσιονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, αλλά είπαν όχι, προς το παρόν, στην έκδοση ευρωομολόγου, απογοητεύοντας τους επενδυτές.

Ο Στάινμαγιερ δήλωσε ότι η Μέρκελ απλώς ικανοποίησε τους μικρότερους εταίρους του κεντροδεξιού συνασπισμού της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), ενώ ο γάλλος πρόεδρος έδειχνε πιο ανοιχτός στην ιδέα (του ευρωομολόγου).

Ο υπεύθυνος οικονομικών του FDP Ντάνιελ Βολκ προειδοποίησε την Δευτέρα ότι ο συνασπισμός ενδεχομένως να διαλυθεί αν οι συντηρητικοί της Μέρκελ επιμείνουν στα ευρωομόλογα.

"Μπορούσε κανείς να καταλάβει ότι ο γάλλος πρόεδρος δεν αποκλείει τα ευρωομόλογα," δήλωσε ο Στάινμαγιερ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.