ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία και Ιταλία "χαιρετίζουν" τη συμφωνία Μέρκελ - Σαρκοζί

12:43 - 17 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Η Ισπανία και η Ιταλία, χώρες που βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο των αγορών όσον αφορά τα κόστη της εξυπηρέτησης των χρεών τους, καλωσόρισαν σήμερα τις γαλλογερμανικές προτάσεις για μια πιο ολοκληρωμένη ευρωζώνη και δήλωσαν πως ελπίζουν ότι τα σχέδια θα οδηγήσουν στην έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων.
Στη Μαδρίτη, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι χθεσινές δηλώσεις του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ αυξάνουν τις πιθανότητες έκδοσης κοινών ευρωομολόγων -- που θεωρείται από μερικούς ο μόνος τρόπος για να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για τα χρεωμένα κράτη της περιφέρειας.

"Όσο περισσότερο κινούμαστε προς την ολοκλήρωση της οικονομικής πολιτικής, τόσο πλησιέστερα πηγαίνουμε στην ιδέα των ευρωομολόγων", δήλωσε σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοσταθμό ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Μπλάνκο.

Στην Ιταλία, ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί και ελπίζει πως η γερμανίδα καγκελάριος θα θερμάνει τα σχέδια για ένα ευρωομόλογο.

"Ελπίζουμε ότι η Μέρκελ θα πειστεί για την αξία των ευρωομολόγων το Σεπτέμβριο", δήλωσε ο Τσικίτο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.