ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η δικαστική "μάχη της ταμπλέτας" μεταξύ Apple-Samsung

13:07 - 18 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Κέρδισε τη δεύτερη δίκη η κορεάτικη εταιρεία.

Κέρδισε τη δεύτερη δικαστική αντιπαράθεση με την Apple η κορεάτικη Samsung, καθώς άρθηκε η απαγόρευση που είχε επιβληθεί προ ημερών για την πώληση στην Ευρώπη της ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1., βασικότερου ανταγωνιστή του iPad. Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση νέας απόφασης την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση με πανευρωπαϊκή ισχύ (πλην της Ολλανδίας) είχε επιβληθεί από γερμανικό δικαστήριο μετά από αγωγή της Apple που κατηγορεί τη Samsung ότι έχει παραβιάσει πολλές κατοχυρωμένες τεχνολογικές πατέντες της πρώτης, οι οποίες αφορούν τόσο το iPad, όσο και το iPhone, κάτι που όμως η κορεατική εταιρία αρνείται κατηγορηματικά.

Η προσωρινή άρση της απαγόρευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC, θα ισχύσει ενόσω το ίδιο δικαστήριο του Ντίσελντορφ εξετάζει αν η πρώτη απόφασή του ήταν η δέουσα, κυρίως κατά πόσο είχε το δικαίωμα να επιβάλει σε μια μη ευρωπαϊκή (κορεατική) εταιρία μια ευρύτερη απαγόρευση που δεν αφορούσε μόνο τη Γερμανία (όπου η απαγόρευση πώλησης του Galaxy Tab 10.1 συνεχίζει να ισχύει), αλλά και τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:10 - 18 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.