ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Το πολύ μέχρι το 5% "μαζεύεται" η ελληνική ύφεση

14:28 - 18 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Υπερβολικά αισιόδοξη θεωρεί η Credit Suisse την εκτίμηση του ΔΝΤ για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,8% το 2011, μετά και τα στοιχεία που έδειξαν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,9% το β’ τρίμηνο του 2011. Συγκεκριμένα η Credit Suisse θεωρεί ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5% για το σύνολο του 2011 «δεν είναι αδύνατη»...

Εκτός στόχων "βλέπει" και στο έλλειμμα η Credit Suisse την Ελλάδα, το οποίο αναμένει να διαμορφωθεί κοντά στο 10%, έναντι του στόχου 7,6% του ΔΝΤ.

Σε ότι αφορά την ανεργία, η CS, αναφερόμενη στα στοιχεία που έδειξαν αύξησή της στο επίπεδο-ρεκόρ του 16,6% τον Μάιο, σημειώνει πως το ευρύ κοινό έχει πλέον αρχίσει να εξαντλείται από την λιτότητα και αυτό μπορεί να αποτελέσει τον «τζόκερ» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα.

Από την πλευρά των τραπεζών, η αδύναμη οικονομία είναι ξεκάθαρα αρνητική. Ωστόσο, η οικονομία είναι εδώ και καιρό αδύναμη, σχολιάζει η CS, που θεωρεί ότι στην καλύτερη περίπτωση τα επισφαλή δάνεια θα παραμείνουν αμετάβλητα το β’ τρίμηνο και ενδεχομένως και το γ’ τρίμηνο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.