ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της εποπτείας της Συμφώνου Σταθερότητας η Μέρκελ

12:03 - 24 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Υπέρ της εποπτείας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Συμφώνου Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, τάχθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ σύμφωνα με βουλευτές του κόμματός της.

Στη διάρκεια συνάντησης χθες το βράδυ με βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η οποία ήταν αφιερωμένη στα ευρωπαϊκά σχέδια διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών, όπως η Ελλάδα, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας ενισχυμένης εποπτείας των εθνικών δημοσιονομικών από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η Μέρκελ πρότεινε, σε περίπτωση παρέκκλισης από τους κανόνες για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μπορεί να απαιτήσει από τα κράτη να επανεξετάσουν τα προγράμματά τους για να συμμορφωθούν προς το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η χθεσινή συνάντηση ήταν αφιερωμένη κυρίως στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου: μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, καθώς και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ομως, για να λειτουργήσει, το νέο αυτό αυτό όργανο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Μπούντεσταγκ στις 23 Σεπτεμβρίου. Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές είναι αντίθετοι σ΄αυτό, αλλά ως τώρα φαίνεται ότι η Μέρκελ έχει εξασφαλίσει μια επαρκή πλειοψηφία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.