ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Μειώνει τις εκτιμήσεις του για το ΑΕΠ Ευρωζώνης

12:03 - 30 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για το ΑΕΠ ευρωζώνης προχώρησε ο οίκος αξιολογησης S&P στο 1,7% για το 2011 και στο 1,5% για το 2012, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9% και 1,8% αντιστοίχως.
Ανήσυχος εμφανίστηκε στις εκτιμήσεις του ο οίκος αξιολόγησης, κυρίως εξαιτίας της κάμψης της καταναλωτικής ζήτησης.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μία πραγματικά διπλή ύφεση θα αποφευχθεί λόγω των διαφόρων πηγών συνεχιζόμενης ανάπτυξης μέσα στους επόμενους 18 μήνες, όπως είναι η ισχυρή ζήτηση από τις αναπτυσσόμενες αγορές και η συνεχιζόμενη πορεία ανάκαμψης, η οποία, όμως, πραγματοποιείται με αδύναμες κεφαλαιουχικές δαπάνες», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης, αλλά συμπληρώνουν: «Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι που είναι σημαντικοί. Συγκεκριμένα, θα παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις ως προς την καταναλωτική ζήτηση τα επόμενα τρίμηνα».

Ο S&P αναφέρεται ιδιαίτερα στη στήριξη της νομισματικής πολιτικής που «ήταν σημαντική και συνέβαλε στην αποφυγή μιας κρίσης ρευστότητας».

Εκτιμά, παράλληλα, ότι η ΕΚΤ θα αναβάλει τα όποια σχέδια για αύξηση επιτοκίων μέχρι την άνοιξη του 2012.

«Θεωρούμε ότι τα επιτόκια του ευρώ θα μείνουν σταθερά μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2012», αναφέρει η έκθεση και συμπληρώνει πως η Τράπεζα της Αγγλίας επίσης εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 0,5% μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 30 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.