ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση στο β' εξάμηνο δείχνει ο δείκτης οικονομικού κλίματος

13:16 - 30 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.


Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Κομισιόν που αποτελεί έναν καλό πρόδρομο δείκτη για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα, ο δείκτης υποχώρησε στις 98,3 μονάδες, έναντι 103 τον Ιούλιο, με το κλίμα να επιδεινώνεται σε όλους τους κλάδους.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση στο 100,5.

Το κλίμα στην βιομηχανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2010, στο -2,9, έναντι προσδοκιών για πτώση στο -1,5. Τον Ιούλιο, ο δείκτης ανήλθε στο 0,9.

Η Ευρωζώνη χρειάζεται ισχυρή οικονομική ανάπτυξη για να βάλει τέρμα στην κρίση χρέους που τη μαστίζει, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το β' τρίμηνο στο 0,2% (σε τριμηνιαία βάση) από 0,8% στο α' τρίμηνο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ως αποτέλεσμα των υψηλών τιμών του πετρελαίου και της αναταραχής στις αγορές.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 30 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.