ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταφέρει χρυσό και μετρητά ο Καντάφι

16:05 - 06 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Χρυσό και μετρητά μετέφερε, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η αυτοκινητοπομπή οχημάτων του λιβυκού στρατού που πέρασε τα σύνορα με τον Νίγηρα. Νωρίτερα στρατιωτικές πηγές από τη Γαλλία και το Νίγηρα είχαν δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι μπορεί να επρόκειτο για μια δραματική προσπάθεια του Μουαμάρ Καντάφι να βρει καταφύγιο σε ένα φιλικό προς τον ίδιο αφρικανικό κράτος, έπειτα από μυστικές διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, η αυτοκινητοπομπή των δέκα οχημάτων -κατά άλλες πηγές επρόκειτο για πάνω από 100 οχήματα- μετέφερε χρήματα που προέρχονται από υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης.

«Πήραν τα χρήματα από την κεντρική τράπεζα στη Σύρτη» δήλωσε από την Βεγγάζη στο Reuters ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Αμπντέλ Χαφίζ Γκόγκα.

Στην αυτοκινητοπομπή παρασχέθηκε συνοδεία από το στρατό του Νίγηρα και σε αυτήν επέβαιναν ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Η αυτοκινητοπομπή πιστεύεται ότι εισήλθε στην Αλγερία, πριν διασχίσει τα σύνορα για τον Νίγηρα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Αλγερία είχε δεχθεί τη σύζυγο, την κόρη και δύο άλλους γιους του Καντάφι.

Νωρίτερα, γαλλική στρατιωτική πηγή είχε δηλώσει πως ο Μουαμάρ Καντάφι και ο γιος του Σαΐφ αλ-Ισλάμ ενδέχεται να επιβιβάστηκαν στην αυτοκινητοπομπή καθ' οδόν προς την Μπουρκίνα Φάσο, χώρα που του έχει προσφέρει άσυλο.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πού βρίσκεται ο 69χρονος πρώην ηγέτης.

Δείτε τι έγραφε το "R" για τον χρυσό της Λιβύης την επαύριο της εισόδου των αντικαθεστωτικών στην Τρίπολη
Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 06 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.