ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καμπανάκι" Fitch σε Κίνα και Ιαπωνία

09:41 - 08 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch στο Πεκίνο και στην Ιαπωνία, προειδοποιώντας ότι στα "σκαριά" βρίσκονται υποβαθμίσεις... Για το Πεκίνο κάνει λόγο για διάστημα δύο ετών και για την Ιαπωνία το συντομότερο.
Τάδε έφη ο Andrew Colquhoun, επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης κρατών για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα ,ε τον οποίο η πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας αναμένεται να υποβαθμιστεί από τη Fitch εντός των επόμενων 12 - 24 μηνών.

«Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση στην ποιότητα των τραπεζικών τίτλων» δήλωσε ο Colquhoun. «Εάν τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος εξελιχθούν όπως αναμένουμε ή εάν είαι ακόμη χειρότερα μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες, τότε θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης».

Από την άλλη, πιο άμεσος είναι ο κίνδυνος υποβάθμισης για την Ιαπωνία λόγω του δυσθεώρητου κρατικού χρέους, που είναι διπλάσιο από το ΑΕΠ της χώρας. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβάθμισης «θα πρέπει να δούμε ένα αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής» δήλωσε ο Colquhoun.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 08 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.