ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακρατική συμφωνία με την Εσθονία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

15:50 - 08 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης και ο Πρέσβης της Εσθονίας Andres Talvik, θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με την Εσθονία, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 18.30, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.
Η υπογραφή της συμφωνίας, θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης/ συζήτησης των ΣΕΠΕ – ΣΕΠΒΕ, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου της Πληροφορικής στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σε εξαγωγέα τεχνολογιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εξελίσσεται η μικρή αλλά ισχυρή στον χώρο της πληροφορικής Εσθονία. Δημιουργώντας εφαρμογές e-government και παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο, η μικρή χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 1,3 εκατομμύριο κατοίκους έχει ήδη βοηθήσει πρώην κομμουνιστικά κράτη όπως η Αρμενία, η Γεωργία και η Μολδαβία μαζί με 40 ακόμη κράτη. Την περίοδο αυτή μάλιστα οι Εσθονοί ετοιμάζουν τα νέα project τους για την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και την Αϊτή.

Το 92% των Εσθονών φορολογούμενων συμπλήρωσε τις ετήσιες δηλώσεις του από το Ιντερνετ ενώ παράλληλα το 79% πραγματοποιεί διατραπεζικές συναλλαγές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.