ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα της Γαλλίας: Έτοιμες για οποιοδήποτε ελληνικό σενάριο οι γαλλικές τράπεζες

14:05 - 12 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Οι γαλλικές τράπεζες είναι αρκετά σταθερές για να αντιμετωπίσουν όλα τα σενάρια σχετικά με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ.
"Όποιο κι αν είναι το ελληνικό σενάριο και όποιες προβλέψεις κι αν υιοθετηθούν, οι γαλλικές τράπεζες έχουν τα μέσα για να αντεπεξέλθουν", αναφέρει ο Κριστιάν Νουαγέ σε ανακοίνωσή του.

"Οι γαλλικές τράπεζες δεν έχουν ούτε ανησυχίες ρευστότητας ούτε πρόβλημα φερεγγυότητας", τόνισε ο Νουαγέ. Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται υπό την πίεση των αγορών εδώ και πολλές ημέρες. Σήμερα το πρωί σημείωσαν νέα πτώση με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου του Παρισιού, με τη Societe Generale να χάνει σχεδόν 10%. Οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα για τα επίπεδα ρευστότητας των τραπεζών.

Στο σημείο αυτό, ο Νουαγέ εξήγησε πως οι τράπεζες του Ευρωσυστήματος διαθέτουν ένα μαξιλάρι στοιχείων ενεργητικού ύψους 5 τρισεκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

"Όσον αφορά τη φερεγγυότητα, οι γαλλικές τράπεζες έχουν ήδη προσθέσει, μέσα σε 2 χρόνια, 50 δισεκατομμύρια ευρώ στα ίδια κεφάλαιά τους και θα συνεχίσουν να τα αυξάνουν ενόψει της εφαρμογής" των σχετικών διεθνών κανονισμών, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση φάνηκε επίσης καθησυχαστική σχετικά με τις ανησυχίες που δημιουργούν οι γαλλικές τράπεζες, παραμερίζοντας σήμερα την υπόθεση μιας μερικής εθνικοποίησής τους.

Η Societe Generale, αυτή που μοιάζει πιο εύθραυστη στα μάτια των αγορών, έχει από την πλευρά της ανακοινώσει ένα σχέδιο οικονομιών, με καταργήσεις θέσεων εργασίας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.