ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα συμμετάσχει ο Γκάιτνερ στo Ecofin στο Βρότσλαβ της Πολωνίας

08:23 - 13 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τίμοθι Γκάιτνερ θα συμμετάσχει την Παρασκευή στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ecofin) στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
"Επειτα από πρόσκληση της πολωνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο Βρότσλαβ για να συμμετάσχει στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 σε μία συνάντηση του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ και στο χρηματοπιστωτικό φόρουμ" που οργανώνεται από τον κύκλο Eurofi, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

"Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες ασχολούνται με την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης" με το σχέδιο ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Τίμοθι Γκάιτνερ "θα συζητήσει με τους ευρωπαίους ομολόγους του τους τρόπους συμβολής τους στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και τη συνέχιση της συνεργασίας μας σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της χρηματοπιστωτικής ρύθμισης", αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η συμμετοχή του αμερικανού υπουργού Οικονομικών στη σύνοδο του Βρότσλαβ αποτελεί γεγονός εξαιρετικού χαρακτήρα, αφού ο Τίμοθι Γκάιτνερ έχει προκληθεί επανειλημμένα σε συσκέψεις του Ecofin κατά το παρελθόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε την Κυριακή ότι το ραντεβού του Βρότσλαβ θα επιτρέψει "την υπέρβαση των εκκρεμών προβλημάτων" στην υλοποίηση του νέου σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι ο Τίμοθι Γκάιτνερ επρόκειτο να συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία απηύθυνε έκκληση στα τέλη του Αυγούστου στις ευρωπαϊκές χώρες να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους. Πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί αξιωματούχοι είχαν τότε αντιδράσει έντονα στις δηλώσεις της.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:26 - 13 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.